17 Ağustos 2016 Çarşamba

HER KOŞULDA YEŞİL MASK :) HER CİLT TİPİNE UYGUN KİL MASKESİ

MERHABA bakımlı anneler :)

  1. Artık hafta ortasına gelmişken yorgunluklar gün yüzüne çıkmaya başlamıştır diye düşünüyorum.Belki aranızda benim gibi günlük rutin bakımını yapamadan makyajını bile silemeden uyuya kalmış anneler de vardır..yok mu?E süper o zaman :)zaten bunu bakımlı annelere asla önermiyoruz. :) Fakat dün akşam öyle yorulmuşum ki çocukları uyuttuktan sonra bir bardak çay içtim ama ne içmek..Kepenk kapatmak üzere olan gözlerle.:) velhasıl kelam yatağa oturmam ile sızmam bir oldu.Şimdi size aslında dün akşam yapacak olduğum KİL MASKESİ  tarifimi vereceğim.Bu tarif tam hafta ortası için uygun diye düşünüyorum.Şöyle ki;
  2. Kil ciltte bulunan bakterilerin arınmasını,gözeneklerin açılarak toksinlerin atılmasını sağlar bu sayede vücuda oksijen girişi kolaylaşır.
  3. ben kil maskesini bir kaç şekilde kullanıyorum genelde kullanım şeklim gül suyu ile karıştırarak.Bunun için yaklaşık bir yemek kaşığı kile bir yemek kaşığı gül suyu ekliyorum kıvamı akışkan olursa daha rahat uygulanıyor fakat aşırı da olmamalı yüzünüzden damlamaması için.Bu şekilde cildimi önce makyajdan arındırıp temizleyip sonra bu karışımı uyguluyorum kuruduğunda ılık su ile yıkıyorum.Tekrar makyaj pamuğuna GÜL SUYU döküp tampon yaparak yüzüme ve boynuma uyguluyorum.En sonunda önceki pastta anlattığım l'oreal mucizevi yüz serumunu uygulayıp mis gibi yatıyorum.bu yağlı yada karma ciltler için uygun.
  4. Bir diğer kullanım şekli ise yüzümün kuruduğunu pul pul olduğunu hissedersem önce peeling yapıyorum (evde yaptığım peeleng tariflerimi daha sonra yazacağım) daha sonra yine bir yemek kaşığı kili 3-4 damla badem yağı ve yine gül suyu ile karıştırıp yüzüme ve boynuma uyguluyorum.sonrası yine aynı şekilde.
  5. Ayrıca cildiniz çok yağlı ise badem yağı yerine bir kaç damla limon suyu kullanabilirsiniz.burada önemli nokta cildinize nazik davranmanız yani kese yapar gibi değil masaj yapar gibi uygulama yapmanız,aksi taktirde kil de limonda güçlü temizleyiciler olduğu için cildinizi tahriş etmeniz olası olur.
  6. Bu tariften cildinize uygun olanı haftada bir uygulamanız cildinizdeki siyah nokta ve leke sorunlarını gidermenizde yardımcı olacaktır.
  7. Kil maskesi için güvendiğiniz aktarınız dan toz halinde kil temin edebilirsiniz.
  8. BAKIMLIKALIN :*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder